Author Topic: Help with Through-Hole Kit, Flakey Input  (Read 354 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dotjeff

  • Thread Starter
  • Posts: 2
Help with Through-Hole Kit, Flakey Input
« on: Fri, 04 June 2021, 20:27:23 »
I recently got the Basketweave kit [1], a through-hole Alice style keyboard, and am pretty close to finishing it. However, I've noticed that occasionally, key presses either don't register, or get stuck and chatter for several seconds. This tends to surface when spamming the same key repeatedly. From my testing, this appears to be the problem on all rows and columns of the matrix, so doesn't appear to be from any one diode.

I've also tried replacing the Zener diodes (had some spares since I've broken them before), and flashing/using another microcontroller.

I don't believe it is a problem with the PCB, as inputs are able to be registered just fine initially. From visual inspection, there also don't appear to be any possible spots for shorts to be happening.

Best guess is that another one of the components is faulty, but I can't diagnose which one.

Anybody savvy enough with this stuff to help me figure out what to do next for debugging this?

Photos of the kit assembled so far.
269821-0
269823-1
269825-2

[1] https://github.com/null-ll/basketweave

Offline dotjeff

  • Thread Starter
  • Posts: 2
Re: Help with Through-Hole Kit, Flakey Input
« Reply #1 on: Sat, 05 June 2021, 16:02:14 »
After some digging, looks like this is a problem with QMK and not the board itself [1]. Quick-fix/solution was to plug into a different USB port.

[1] https://github.com/qmk/qmk_firmware/issues/11389